Σκόνη αμυγδάλου μαζί με αλεύρι και αρωματικά… αλλά και λίγες θερμίδες! Τι λες να παραλλάξεις ελαφρά τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια για φέτος το Πάσχα; Και νόστιμα είναι και λιγότερες θερμίδες έχουν. Ετοίμασέ τα και δοκίμασε χωρίς ενοχές…
Θερμίδες 74
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κρεμόριο
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά + 1 χτυπημένο με λίγο νεράκι
- 1 1/2 κ.γ. ζεστό νερό
- 1 1/2 κ.γ. baking soda
- 1/2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
- 2 κ.σ. γάλα
- 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλά τριμμένα σε σκόνη
- Μερικά αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τη φυτίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
- Χώρισε τον κρόκο από το ασπράδι και κράτησε τα ασπράδια στο ψυγείο
- Ανάμειξε τους κρόκους με το αμυγδαλέλαιο και αφού λιώσεις τη baking soda στο νερό πρόσθεσέ την στα αυγά μαζί με το γάλα
- Ανάμειξε το αλεύρι με το κρεμμόριο και το αλάτι και πρόσθεσε σιγά, σιγά στο μείγμα φυτίνης-ζάχαρης. Ρίξε στη συνέχεια και τα αμύγδαλα σε σκόνη
- Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και σκέπασε με λαδόκολλα αφήνοντας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC
- Κόψε την ζύμη με κουπάτ σε στοργγυλά κομματάκια και άπλωσε σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους
- Πίεσε ένα αμυγδαλάκι πάνω σε κάθε κουλουράκι και άλειψε με το χτυπημένο αυγό
- Ψήσε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά να πάρουν ελαφρό καστανό χρώμα
Tip
Πως θα είναι φρέσκα τα κουλουράκια σου για περισσότερο καιρό; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ