Μεγάλη Πέμπτη και έχεις κάνει την κουζίνα σου εργαστήριο. Δεν είναι κρίμα να ετοιμάσεις τσουρέκια, κουλουράκια και αυγά και να μην μπορείς να δοκιμάσεις τίποτα. Κράτησε λίγο αλεύρι και μαγιά, πάρε ελαιόλαδο και φτιάξε λαχταριστά νηστίσιμα κουλουράκια. Για να έχεις τη λιχουδιά σου μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλτιζάνι του καφέ ζάχαρη
- 1 φλτιζάνι του καφέ λάδι
- 1 κομμάτι μαγια στο μέγεθος σπιρτόκουτου
- Λίγο αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ζύμωσε τα
- Όταν η ζύμη είναι πια ομοιόμορφη και δεν κολλά στα χέρια άφησέ τη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα τουλάχιστον 1-2 ώρες
- Αφού φουσκώσει πλάσε τα κουλουράκια και άφησε πάλι στη λαμαρίνα σκεπασμένα να φουσκώσουν
- Ψήσε στο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ