Παραδοσιακό, αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για πρωινό ή σνακ με τον καφέ σου το απόγευμα. Θέλει υπομονη, μιας και είναι από τις ζύμες που χρειάζονται πολλή ξεκούραση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 κιλά αλεύρι
- 8 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 κ.γ αλάτι
- 3 βανίλιες
- Το χυμό και το ξύσμα
- 8 γρ. μαχλέπι
- 8 γρ. κακουλέ
- Λίγο Αλεύρι
- 200 γρ. μαγιά
- Λίγο χλιαρό νερό
- Νιφάδες αμυγδάλου για το γραρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά σκέπασέ τον και άφησε στην άκρη για μια ώρα
- Σε μεγάλη λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, τις βανίλες, το αλάτι, το μαχλέπι, τον κακουλέ, και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Σε μίξερ χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού
- Την ίδια ώρα λιώσε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με το λάδι. Ζέστανε παράλληλα και το γάλα σε άλλο σκεύος
- Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά το χυλο με τη μαγιά, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια βάλε τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη
- Ζύμωσε στη λεκάνη καλά και πρόσθεσε και την υπόλοιπη μαργαρίνη. Συνέχισε το ζυμωμα
- Σκέπασε την λεκάνη με ένα πανί και άφησε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες
- Πιάσε και πάλι τη ζύμη και ξαναζύμωσε. ‘Αφησε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη
- Πλέξε τα τσουρέκια σου σε ό, τι σχέδιο θέλεις και άφησε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
- Άλειψε με τους κρόκους αυγών που έχεις κρατήσει, αφού τους χτυπήσεις με λίγο χλιαρό νερό
- Πασπάλισε με τα αμύγδαλα
- Ψήσε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!
Tip
Το μαχλέπι και ο κακουλές είναι τα συστατικά που θα δώσουν τη χαρακτηριστική γεύση στο τσουρέκι. Ζήτησέ τα στο super market
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ