Πουγκάκια με αρνίσιο κρέας

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πάντα μένει κρέας από το Πάσχα. Τι θα κάνεις θα το πετάξεις; Όχι, φυσικά! Θα το ανακυκλώσεις σε πεντανόστιμα πουγγάκια…

Απότ ο βιβλίο της Μάρθα Συριανάκη “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”, Εκδόσεις Φίλντισι

Συστατικά

  • Για κάθε 2 φλιτζάνια ψητό αρνί
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το κρέας κομμένο σε κομματάκια.
  • Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • Βάλε λίγο απότ ο μείγμα της γέμισης στο κέντρο και ένωσε την άκρες ψηλά με τα δάκτυλα φτιάχνοντας ένα πουγγί
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώσε τα πουγγάκια σου
  • Βάλε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσουν

Tip

Δεν βάζουμε αλάτι στα υλικά μας γιατί το κρέας είναι ήδη αλμυρό...

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164