Πάντα μένει κρέας από το Πάσχα. Τι θα κάνεις θα το πετάξεις; Όχι, φυσικά! Θα το ανακυκλώσεις σε πεντανόστιμα πουγγάκια…
Απότ ο βιβλίο της Μάρθα Συριανάκη “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”, Εκδόσεις Φίλντισι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 2 φλιτζάνια ψητό αρνί
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το κρέας κομμένο σε κομματάκια.
- Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- Βάλε λίγο απότ ο μείγμα της γέμισης στο κέντρο και ένωσε την άκρες ψηλά με τα δάκτυλα φτιάχνοντας ένα πουγγί
- Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώσε τα πουγγάκια σου
- Βάλε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσουν
Tip
Δεν βάζουμε αλάτι στα υλικά μας γιατί το κρέας είναι ήδη αλμυρό...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ