Πουτίγγα από μπαγιάτικο τσουρέκι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γλυκιά συνταγή για να μην βρεθεί στα σκουπίδια το σπιτικό και πεντανόστιμο κέικ ή βασιλόπιτα!

Συστατικά

  • Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι τσουρέκι μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους 4 εκατοστά
  • 4 αβγά και 2 κρόκους
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 κ .γ κανέλα
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
  • Για την κρέμα: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC
  • Χτύπησε με το σύρμα τα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το γάλα και συνέχισε το χτύπημα. Ρίξε την κανέλα και τις σταφίδες και ανακάτεψε
  • Άπλωσε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ όπου έχεις απλώσει τις φέτες το τσουρέκι.
  • Τοποθέτησε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό, να φτάνει στη μέση του μικρότερου σκεύους
  • Ψήσε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Άφησε την πουτίγκα να κρυώσει καλά 1.30- 2 ώρες
  • Βράσε το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά 8-10 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος
  • Ξαναβάλε στην φωτιά και ζέστανε 5-7 λεπτά να πήξει
  • Απόσυρε, ρίξε την βανίλια και το βούτυρο και ανακάτεψε. Κόψε την πουτίγκα σε κομμάτια, περίχυσε με την κρέμα γάλακτος και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164