Μια γλυκιά συνταγή για να μην βρεθεί στα σκουπίδια το σπιτικό και πεντανόστιμο κέικ ή βασιλόπιτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι τσουρέκι μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους 4 εκατοστά
- 4 αβγά και 2 κρόκους
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 κ .γ κανέλα
- 2 βανίλιες σκόνη
- 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
- Για την κρέμα: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC
- Χτύπησε με το σύρμα τα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το γάλα και συνέχισε το χτύπημα. Ρίξε την κανέλα και τις σταφίδες και ανακάτεψε
- Άπλωσε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ όπου έχεις απλώσει τις φέτες το τσουρέκι.
- Τοποθέτησε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό, να φτάνει στη μέση του μικρότερου σκεύους
- Ψήσε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Άφησε την πουτίγκα να κρυώσει καλά 1.30- 2 ώρες
- Βράσε το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά 8-10 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος
- Ξαναβάλε στην φωτιά και ζέστανε 5-7 λεπτά να πήξει
- Απόσυρε, ρίξε την βανίλια και το βούτυρο και ανακάτεψε. Κόψε την πουτίγκα σε κομμάτια, περίχυσε με την κρέμα γάλακτος και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ