Μια γλυκιά συνταγή για να μην βρεθεί στα σκουπίδια το σπιτικό και πεντανόστιμο κέικ ή βασιλόπιτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι τσουρέκι μπαγιάτικο, κομμένο σε κύβους 4 εκατοστά
- 4 αβγά και 2 κρόκους
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 κ .γ κανέλα
- 2 βανίλιες σκόνη
- 2 κ.σ σταφίδες ξανθές
- Για την κρέμα: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC
- Χτύπησε με το σύρμα τα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια και το γάλα και συνέχισε το χτύπημα. Ρίξε την κανέλα και τις σταφίδες και ανακάτεψε
- Άπλωσε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ όπου έχεις απλώσει τις φέτες το τσουρέκι.
- Τοποθέτησε σε μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό, να φτάνει στη μέση του μικρότερου σκεύους
- Ψήσε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Άφησε την πουτίγκα να κρυώσει καλά 1.30- 2 ώρες
- Βράσε το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά 8-10 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος
- Ξαναβάλε στην φωτιά και ζέστανε 5-7 λεπτά να πήξει
- Απόσυρε, ρίξε την βανίλια και το βούτυρο και ανακάτεψε. Κόψε την πουτίγκα σε κομμάτια, περίχυσε με την κρέμα γάλακτος και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ