Συνταγή για αρνί στο φούρνο με πατάτες

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το βασικό πιάτο στο Πασχαλινό τραπέζι είναι το ζουμερό αρνάκι με λαχταριστές πατάτες στο φούρνο. Θα το σερβίρεις με τα ωραιότερα ορεκτικά και κόκκινο κρασί. 

Συστατικά

  • 3 κιλά αρνί
  • 12 μεγάλες πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και  ξύσμα)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Πλένεις καλά τις πατάτες και τις ρίχνεις στο μπολ και τις ανακατεύεις καλά με τα χέρια
  • Τις απλώνεις στο ταψί και προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο
  • Με ένα μαχαίρι χαράζεις το αρνάκι
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις καλά χυμό λεμονιού με πιπέρι και βάζεις στο κενό το μείγμα
  • Βάζεις το αρνί στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με το ελαιόλαδο
  • Προσθέτεις το νερό και καλύπτεις το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 1 τουλάχιστον ώρα, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το συνεχίζεις το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164