Θες να ετοιμάσεις με τα δικά σου χεράκια το φετινό μαστιχωτό τσουρέκι, αλλά δεν θες να σου βγει τεράστιο σε ποσότητα; Αυτή η συνταγή είναι για εσένα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 1/2 του φλιτζανιού μαργαρίνη λιωμένη
- 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 έξτρα αυγό για πασπάλισμα
- 1 κουτ. της σούπας νερό
- 1/3 του φλιτζανιού φιλέ αμυγδάλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο μπολ, λιώνεις τη μαγιά στο ζεστό γάλα. Πρόσθεσε τη μαργαρίνη λιωμένη, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και δύο φλιτζάνια από το αλεύρι. Χτυπάς στο μίξερ να γίνει ένα λείο μείγμα
- Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, όσο πάρει ώσπου να πάρεις μια μαλακή ζύμη
- Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε να γίνει πιο ελαστική η ζύμη για 5′-7′ λεπτά. Γύρισε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ γυρίζοντας το ώστε να καλυφθεί από μια λεπτή στρώση λαδιού. Σκέπασε και άφησέ το να φουσκώσει για μια ώρα
- Πάρε και πάλι τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού μοιράσεις σε 16 μέρη, άνοιξε κάθε ένα σε ένα ρολάκι μήκους 30 εκ. Δέσε κάθε ρολάκι κόμπο και “κρύψε” την μία άκρη κάτω από τον κόμπο, αφήνοντας την άλλη στο πάνω μέρος. Άφησε πάλι τα τσουρεκάκια να φουσκώσουν για 30′ λεπτά
- Χτύπα το αυγό με το νερό και πέρασε τα τσουρεκάκια. Πασπάλισε με το αμύγδαλο και ψήσε στους 180oC για 15′ με 20′ λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ