Συνταγή για νηστίσιμη μπάμπκα με μαύρη σοκολάτα

6 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό τσουρεκένιο ψωμί που θα απογειώσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι με τον πιο σοκολατένιο τρόπο! 

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 170 ml γάλα αμυγδάλου
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 80 γρ. καρύδια
  • 2 κουτ. του γλυκού ταχίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, διαλύεις αρχικά τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύεις προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά, ρίχνεις και το αλεύρι και “δένεις” τη ζύμη σου.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ και χτυπάς σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζεις και την αφήνεις να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τη σοκολάτα, το ταχίνι και τα καρύδια, μέχρι να λιώσουν.
  • Αλευρώνεις τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγεις προσεκτικά τη ζύμη σου.
  • Κόβεις τη ζύμη στα δύο και αρχίζεις να σχηματίζεις διπλώνοντας δύο ρολά.
  • Χαράζεις με ένα μαχαίρι διαγώνια τις τομές και σχηματίζεις τις πλεξούδες της ζύμης.
  • Καλύπτεις με μία πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσει για 2 ώρες.
  • Προσθέτεις ομοιόμορφα τη γέμιση και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164