Ένα γλυκό τσουρεκένιο ψωμί που θα απογειώσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι με τον πιο σοκολατένιο τρόπο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 170 ml γάλα αμυγδάλου
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 80 γρ. καρύδια
- 2 κουτ. του γλυκού ταχίνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, διαλύεις αρχικά τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύεις.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύεις προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά, ρίχνεις και το αλεύρι και “δένεις” τη ζύμη σου.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ και χτυπάς σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σου σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, την σκεπάζεις και την αφήνεις να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις τη σοκολάτα, το ταχίνι και τα καρύδια, μέχρι να λιώσουν.
- Αλευρώνεις τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγεις προσεκτικά τη ζύμη σου.
- Κόβεις τη ζύμη στα δύο και αρχίζεις να σχηματίζεις διπλώνοντας δύο ρολά.
- Χαράζεις με ένα μαχαίρι διαγώνια τις τομές και σχηματίζεις τις πλεξούδες της ζύμης.
- Καλύπτεις με μία πετσέτα και αφήνεις να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Προσθέτεις ομοιόμορφα τη γέμιση και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ