Το Μεγάλο Σάββατο, παραδοσιακά θα φτιάξεις την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 αβγά (χωριστούς τους κρόκους από τα ασπράδια)
- χυμό από 2 λεμόνια.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζει νερό και περιμένεις να βράσει
- Ρίχνεις τη συκωταριά και τη αφήνεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια γκρι απόχρωση
- Τη βγάζεις και την αφήνεις σε ένα μπολ να κρυώσει
- Την κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα ανακατεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαρούλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι τον μισό άνηθο και 2 λίτρα νερό (πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας
- Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά 40 περίπου λεπτά
- Όταν η συκωταριά μαλακώσει ρίχνεις το ρύζι και συνεχίζεις το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά χωρίς το καπάκι
- Ανακατεύεις συχνά τη μαγειρίτσα και λίγο πριν τη βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις τον υπόλοιπο άνηθο.
Αβγολέμονο
- Βάζεις σε ένα τους κρόκους και χτυπάς με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
- Προσθέτεις σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζεις το χτύπημα
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα
- Την προσθέτεις αργά στους κρόκους ενώ ανακατεύεις με απαλή κίνηση
- Παίρνεις με την κουτάλα της σούπας ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνεις πολύ αργά στο αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
- Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό και στη συνέχεια το αδειάζεις στη μαγειρίτσα
- Βάζεις την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύεις απλά την ανακινείς ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο
- Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ