Τα κουλουράκια αυτά είναι συνώνυμο των πασχαλινών ημερών. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου τη δική μας αγαπημένη συνταγή για μικρές πασχαλινές μπουκιές απόλαυσης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 430 γρ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-3 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
- 8 κρόκους
- 5 ασπράδια αβγών
- 25 γρ. μαγειρική αμμωνία
- 2 βανίλιες
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτεις τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη σόδα μαγειρέματος, το λεμόνι, την μαγειρική αμμωνία, χλιαρό νερό και τις βανίλιες. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά.
- Μεταφέρεις το παραπάνω μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
- Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνεις το μείγμα.
- Βουτάς τα χέρια σου, αφού φορέσεις τα γαντάκια σου, στο λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις το ζύμωμα, μέχρι να τελειώσει το βούτυρο και να έχεις ένα μέτριο ζυμάρι.
- Αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Πλάθεις τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να αποκτήσει η επιφάνεια αυτό το ροδοκόκκινο χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ