Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και μπορούν να ικανοποιήσουν εσένα που δεν τρελαίνεσαι τόσο για τα παραδοσιακά κουλουράκια του Πάσχα. Δοκίμασέ τα μέσα στον καφέ ή το γάλα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που δεν θα θέλεις να σταματήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1.500-1700 γρ αλεύρι
- 4 αυγά
- 600 γρ βούτυρο
- 600 γρ ζάχαρη
- 5 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 ποτηρι του κρασιού γάλα
- 4 κ.σ ούζο ή ρακί ή μαστίχα
- 100 γρ. σουσάμι
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ
- Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημσ
- Ζέστανε ελαφρά το γάλα και διάλυσε μέσα τη σόδα. Πρόσθεσε το μείγμα στον κάδο και συνέχισε το χτύπημα
- Συμπλήρωσε και το ούζο ή τη ράκι ή τη μαστίχα
- Η ζύμη είναι σκληρή και δεν πλάθεται όπως τα παραδοσιακά κουλουράκια
- Φτάξε με τα χέρια σου μπαστουνάκια ή στρογγυλά κομματάκια
- Χτύπησε το αυγό με το νερό και βούτα ένα, ένα τα κουλουράκια πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι
- Βάλε σε λαμαρίνα (χωρίς να τη λαδώσεις) και ψήσε στους 180οC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ