Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και μπορούν να ικανοποιήσουν εσένα που δεν τρελαίνεσαι τόσο για τα παραδοσιακά κουλουράκια του Πάσχα. Δοκίμασέ τα μέσα στον καφέ ή το γάλα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που δεν θα θέλεις να σταματήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1.500-1700 γρ αλεύρι
- 4 αυγά
- 600 γρ βούτυρο
- 600 γρ ζάχαρη
- 5 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 ποτηρι του κρασιού γάλα
- 4 κ.σ ούζο ή ρακί ή μαστίχα
- 100 γρ. σουσάμι
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ
- Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημσ
- Ζέστανε ελαφρά το γάλα και διάλυσε μέσα τη σόδα. Πρόσθεσε το μείγμα στον κάδο και συνέχισε το χτύπημα
- Συμπλήρωσε και το ούζο ή τη ράκι ή τη μαστίχα
- Η ζύμη είναι σκληρή και δεν πλάθεται όπως τα παραδοσιακά κουλουράκια
- Φτάξε με τα χέρια σου μπαστουνάκια ή στρογγυλά κομματάκια
- Χτύπησε το αυγό με το νερό και βούτα ένα, ένα τα κουλουράκια πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι
- Βάλε σε λαμαρίνα (χωρίς να τη λαδώσεις) και ψήσε στους 180οC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ