Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μέχρι να έρθει η ώρα των πασχαλινών λιχουδιών και όσο νηστεύεις κάνε κάτι απλό!  Ετοίμασε παραδοσιακό χαλβά από σιμιγδάλι και αρωματισμένο με φυσικό πορτοκάλι και απόλαυσέ τον όποτε έχεις ανάγκη κάτι γλυκό.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (χοντρό και ψιλό ανακατεμένο)
  • 1 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο με λεπτή γεύση
  • 1 1/2  φλιτζανι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκαλιού
  • 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)
  • Φλούδα λεμονιού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαρύφαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε πρώτα το σιρόπι: βάλε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το χυμό, τη φλούδα λεμονιού και τα μπαχαρικά και βράσε μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησέ το στην άκρη αφαιρώντας το λεμόνι και την κανέλα.
  • Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το σιμιγδάλι. Καβούρδισέ το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να μην αρπάξει και να μην κολλήσει.
  • Όταν φτάσει να γίνει μελί και να μυρίσει σταμάτα το ανακάτεμα. Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα πρόσθεσε το κουκουνάρι.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε προσεκτικά το σιρόπι(γιατί πετάγεται και μπορεί να μας κάψει), που πρέπει να είναι καυτό, λίγο-λίγο.
  • Ξαναβάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακάτευε το χαλβά συνέχεια, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιει τα υγρά του σιροπιού και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, χωρίς να στεγνώσει τελείως.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκέπασε με μια καθαρή πετσέτα. Άφησε το χαλβά να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Βάλτον σε φόρμα να πάρει σχήμα. Όταν κρυώσει καλά μπορείς να ξεφορμάρεις και να πασπαλίσεις την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164