Εντυπωσιακά, νηστίσιμα και ξεχωριστά. Θα ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους… Είναι τα αγαπημένα ζαχαρωτά των παιδιών με φανταχτερό χρώμα και πασχαλινο σχήμα κοτοπουλάκι! Αν και η ζάχαρη είναι αρκετή, 10 τέτοια ζαχαρωτά έχουν μόλις 22 θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο κυρίως ή ό, τι άλλο θες)
- 9 κ.σ. νερό
- 2,5 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (1 φακελάκι)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Θα χειαστείς μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και ιδανικά ένα θερμόμετρο κουζίνας για να φτιάχεις τα ζαχαρωτά
- Βάλε 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μια μεγάλη σακούλα για φαγητό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το χρώμα και ανακίνησε, πιέζοντας και με τα δάχτυλα να χρωματίζεις τη ζάχαρη
- Μοίρασε τα 2 αυτά φλιτζάνια ζάχαρη σε ίσες ποσότητες, αν θέλεις να φτιάξεις κοτοπουλάκια με διαφορετικό χρώμα. Θα σου πάρει κάποιο χρόνο να χρωματίσεις καλά τη ζάχαρη
- Αν πάλι δεις πως σου έπεσε παραπάνω χρώμα, κοσκίνισε τη ζάχαρη να αποβάλεις το παραπάνω χρώμα
- Στρώσε σε μια λαμαρίνα της κουζίνας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα
- Άπλωσε μια γεναιόδωρη ποσότητα χρωματισμένη ζάχαρη από πάνω
- Ανάμειξε τη ζελατίνη με 5 κ.σ. νερό και χτύπησε καλά. Άφησε τη ζελατίνη να σταθεί για μερικά λεπτά
- Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ζάχαρη που έμεινε με το υπόλοιπο νερό (4 κ.σ.) σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να βράσουν (αν τελικά έχεις θερμόμετρο μην αφήσεις το μείγμα να περάσει τους 110oC.)
- Κατέβασε από τη φωτιά λίγα λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το μείγμα με τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά να μην φαίνεται καθόλου η ζελατίνη
- Βάλε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και άφησε να κρυώσει καλά.
- Χτύπησε με το μίξερ στη μεσαία σκάλα να θαμπώσει το μείγμα και συνέχισε το χτύπημα στην μεγάλη σκάλα προσθέτοντας τη βανίλια
- Πρόσθεσε λίγες σταγόνες χρώμα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά
- Βάλε αμέσως το υλικό στο κορνέ και φτιάξε τα κοτοπουλάκια επάνω στο ταψάκι
- Για να πάρουν το σχήμα της εικόνας κάνε μια στρογγυλή βάση για το σώμα, τραβώντας απότομα στο τέλος για να κάνεις την ουρά
- Από πάνω με κλίση 90o προς τα πίσω και φτάνοντας στη μέση της βάσης τράβα απότομα προς τα εμπρός να φτιάξεις το ράμφος
- Όσο το κοτοπουλάκι είναι ακόμη νωπό, πασπάλισε με την υπόλοιπη χρωματισμένη ζάχαρη
- Στο μεταξύ λιώσε τις σταγόνες κουβερτούρας να πάρεις μια σφιχτή πάστα και με μια οδοντογλυφίδα φτιάξε τα ματάκια σε κάθε κοτοπουλάκι
- Άφησε τα ζαχαρωτά να μείνουν 4-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και μπορείς να τα απολαύσεις αρκετές μέρες μετά
Tip
Ζελατίνη για βελούδινες μους και υπέροχα ζαχαρωτά! Πώς να τη χρησιμοποιήσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ