O Gordon Ramsay είναι ο “αυθεντικός” εφιάλτης στην κουζίνα. Μας συστείνει μια παραδοσιακή συνταγή με ολόγλυκες ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιού πολλά μυρωδικά και υπέροχη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (4 1/4 φλίτζάνια)
- 1 πρέζα ξερό θυμάρι
- 2 πρέζες δενδρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στου 280oC
- Βάλε το ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε τα μυρωδικά σου, το θυμάτι, το δενδρολίβανο και το λιωμένο σκόρδο.
- Άφησε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και σούρωσε το ζωμό για να απομακρύνεις τα μυρωδικά
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να παρουν ελαφρύ χρώμα
- Λάδωσε ένα πυρέξ και στρώσε εναλλάξ το κρεμμύδι με τις πατάτες μέχρι να τελειώσεις όλα τα υλικά
- Πασπάλισε κάθε στρώση με λίγο αλάτι και πιπέρι
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, πίεσε τις πατάτες σου να το απορροφήσουν και ράντισε με φρέσκο ελαιόλαδο
- Ψήσε για 20-25 λεπτά στο φούρνο να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ