Μια απλή συνταγή για ένα πλούσιο πιάτο με πολυτελές… όνομα, που κατάγεται από τη γαλλική περιοχή Dauphiné, εκτελεσμένη από τον βρετανό σεφ και κριτή σε ριάλιτι μαγειρικής Gregg Wallace!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 γραμ. χοντρό αλάτι
- 500 γραμμ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 ml γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καθάρισε το σκόρδο. Κόψε τη μία σκελίδα στη μέση και τρίψε με τη μισή ένα πυρέξ του 1,5 λίτρου.
- Ψιλόκοψε πάνω σε ξύλο κοπής το σκόρδο. Πασπάλισέ το με το αλάτι και πίεσέ τα με την πλατιά πλευρά του μαχαιριού να γίνουν μια πάστα.
- Βάλε σε στρώσεις τις πατάτες και το λιωμένο σκόρδο πιπερώνοντας γενναία κάθε στρώση.
- Ανάμιξε το γάλα και την κρέμα και περίχυσε τις πατάτες σου.
- Ψήσε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Tip
Σέρβιρε με ένα κλωναράκι θυμάρι ή δεντρολίβανο για πιο ωραίο ντεκόρ και αν θέλεις μπορείς να βάλεις ένα από τα δύο μυρωδικά και μέσα στις πατάτες σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ