Μπέρδεψε την αγαπημένη σου πατάτα με τυρένια σαντιγί και μυρωδάτα μπαχαρικά και ψήσε στο φούρνο! Ένα απολαυστικό πρώτο πιάτο για κάθε περίσταση…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Περίπου 1 κιλό χρυσοκίτρινες πατάτες, με ή χωρίς το φλούδι
- ½ κ.γ. Αλάτι
- Μια μικρή πρέζα πιπέρι
- Γάλα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζ. Τριμμένο τσένταρ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Σε σκεπασμένη κατσαρόλα βράσε σε μπόλικο νερό τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στράγγισέ τες
- Λιώσε τις πατάτες και αλάτοπιπέρωσέ τες. Αν χρειάζεται για να γίνουν πιο ομοιογενές μείγμα πρόσθεσε λίγο γάλα
- Βουτύρωσε 4 ατομικά κουπάκια που μπαίνουν στο φούρνο και γέμισέ τα με το μίγμα της πατάτας.
- Σε ένα παγωμένο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ρίξε μέσα το τυρί και ανακάτεψε απαλά.
- Μοίρασε σε κάθε κουπάκι το μίγμα από τη σαντιγί.
- Ψήσε περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ