Ο Ευτύχης Μπλέτσας βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή chef στον αέρα με την Ελένη Ψυχούλη και ετοίμασε μια νοστιμότατη σούπα από κατακόκκινο πατζάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 παντζάρια
- 4 πατάτες
- 4 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
- ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
- Κάρδαμο
- 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Aλάτι, Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Όσο πιο μικρά τα κόψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί η σούπα
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε για 2 λεπτά με 2 κουταλιές νερό για να φύγει η έντονη αψάδα του και να γίνει πιο ελαφρύ
- Μετά από 3 λεπτά που θα έχει εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, το γλυκό πιπέρι και το καυτερό πιπέρι, λίγο κάρδαμο, το μπούκοβο και λίγο δυόσμο
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, παντζάρια. Αλατίζουμε
- Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 15 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπωλ, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και γαρνίρουμε με γιαούρτι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ