Πατζαρόσουπα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Ευτύχης Μπλέτσας βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΙ και την εκπομπή chef στον αέρα με την Ελένη Ψυχούλη και ετοίμασε μια νοστιμότατη σούπα από κατακόκκινο πατζάρι.

Συστατικά

  • 4 παντζάρια
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • Κάρδαμο
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Aλάτι, Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Όσο πιο μικρά τα κόψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί η σούπα
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε για 2 λεπτά με 2 κουταλιές νερό για να φύγει η έντονη αψάδα του και να γίνει πιο ελαφρύ
  • Μετά από 3 λεπτά που θα έχει εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, το γλυκό πιπέρι και το καυτερό πιπέρι, λίγο κάρδαμο, το μπούκοβο και λίγο δυόσμο
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, παντζάρια. Αλατίζουμε
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 15 λεπτά
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπωλ, τρίβουμε μαύρο πιπέρι και γαρνίρουμε με γιαούρτι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164