Ο διάσμος Chef Emeril Lagasse σου παρουσιάζει ένα αφράτο και πεντανόστιμο γλυκό. Ο Emeril είναι διάσημος για τα βιβλία, αλλά και τις εκπομπές του στο Food Network. Σήμερα οι “μαγειρικές” του επιχειρήσεις υπολογίζεται πως του αποφέρουν 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ευτυχώς η πάβλοβα δεν θα σου κοστίσει παρά 10 ευρώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1 κ. γ. βανίλια
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 3 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Στρώσε μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη σε ένα ταψί 20 εκατοστών
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα ασπράδια να αρχίσουν να σφίγγουν. Πρόσθεσε σιγά, σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να αρχίσει να στέκεται
- Συμπλήρωσε το άνθος αραβοσίτου, το ξίδι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει τελείως η μαρέγκα σου.
- Άπλωσε την μαρέγκα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών. Ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά, σβήσε το φούρνο και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα
- Αφαίρεσε από τον φούρνο και τούμπαρε το ταψάκι σε μια επιφάνεια εργασίας. Ξεκόλλησε τη λαδόκολλα από τον πάτο και βάλε τη μαρέγγα σε μια μεγάλη πιατέλα
- Σε ένα μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πήξει και πρόσθεσε την ζάχαρη άχνη να γίνει μια απαλή σαντιγί
- Άπλωσε τη σαντιγί επάνω από τη μαρέγγα και στόλισε με το ακτινίδιο και τα σμέουρα. Ράντισε με την ζάχαρη άχνη και σέρβιρε
Tip
Ξέρεις τι είαι η φυσική βανίλια και πώς τη χρησιμοποιείς. Κάνε κλίκ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ