Μια γλυκιά τάρτα από τραγανά πεκάν… ό, τι πρέπει για γιορτινό επιδόρπιο! Η όμορφη Camille κρύβει πάντα κάποιους “μαγειρικούς” άσους στο μανίκι της. Αυτή είναι η αγαπημένη της συνταγή για ένα Thanksgiving δείπνο, όπως της την έμαθε ο παπούς της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 δόση ζύμη για τάρτα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού λευκό σιρόπι (Corn Syrup ή Μελάσα)
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 σακουλάκι καρύδια πεκάν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
- Βάλε τη ζάχαρη και το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
- Αφού λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα πάρει μια βράσει κατέβασε από τη φωτιά
- Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε προσεκτικά, ανακατεύοντας ζωηρά ώστε να μην ψηθεί το αυγό, στο σιρόπι
- Πρόσθεσε και τη βανίλια και στη συνέχεια τα καρύδια pecan. Φρόντισε να είναι μπόλικα και να έχουν όλα καλυφθεί καλά με το σιρόπι
- Γύρισε το μείγμα στην ζύμη της τάρτας και βάλε στο φούρνο. Σκέπασε τις άκρες της ζύμης με αλουμίνιο
- Αφού περάσουν 30 λεπτά στο φούρνο, αφαίρεσε το αλουμίνιο και ψήσε 10 ακόμη λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ