Ταιριάζουν γάντι με τον καιρό (γιατί έξω έχει πάλι κρύο)!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 2 ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
- 4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)
- 4 κουταλιές της σούπας, κοφτές πελτέ ντομάτας
- 2 φλιτζάνια φακή
- 8 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι σπανάκι
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι απαλό
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, προθερμαίνεις, αρχικά, το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Μόλις λιώσει το κρεμμύδι, προσθέτεις τη ρίγανη και το βασιλικό. Ανακατεύεις για δύο λεπτά.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις το νερό, τις φακές, τις ντομάτες και τον πελτέ. Σκεπάζεις με το καπάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν για τουλάχιστον μία ώρα.
- Μετά από το διάστημα αυτό, προσθέτεις για λίγο το σπανάκι. Ρίχνεις το ξύδι και έτοιμο!
- Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις ζεστή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ