Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν με cheddar και μουστάρδα Dijon
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ kg πατάτες κομμένες σε κυβάκια 2 cm
- 1/4 φλ. βούτυρο
- 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. λευκό cheddar τριμμένο
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για πέντε λεπτά.
- Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες στην άκρη.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λάδωσε ένα πυρίμαχο σκεύος 22x33cm.
- Σε ένα κατσαρόλι λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το σκόρδο και τα εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε και το αλεύρι να καβουρδιστεί ανακατεύοντας συνεχώς για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση, ανακάτευε συνεχώς για πέντε λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αφαίρεσε από την φωτιά και ρίξε 3/4 φλιτζανιού cheddar και την μουστάρδα.
- Ρίξε και τις πατάτες στο κατσαρόλι και αλατοπιπέρωσε.
- Άπλωσε τις πατάτες στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 40 λεπτά.
- Βγάλε το σκεύος από τον φούρνο και γύρισέ τον στο γκριλ.
- Πασπάλισε το υπόλοιπο cheddar και ψήσε στον φούρνο για τρία λεπτά.
- Άφησε το ογκρατέν για πέντε λεπτά να σταθεί και σέρβιρε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ