Γευστικά, χωρίς κρέας για λιγότερα λιπαρά και πολύ νόστιμα με μια ελληνική πινελιά από τριμμένη φέτα. Συνταγή που ταιριάζει στη 5:2 Diet και μπορείς να την απολαύσεις σκέτη ή σε ψωμάκι.
244 θερμίδες το burger με το χαλούμι/459 θερμίδες με ψωμάκι, γουακαμόλε και τομάτα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5:2 Diet ΕΔΩ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 600γρ. Φασόλια κονσέρβα (κατά προτίμηση ανάμεικτα)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 50 γρ. ψίχα ψωμιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- Το χυμό από ½ Lime
- 75 γρ. φέτα
- 80 γρ. χαλούμι
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά μπορείς να το σερβίρεις ως burger με extra: 1 ψωμάκι για burger ολικής
- 1 κ.σ. γουακαμόλε
- 10 φύλλαράκια ρόκας
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ράντισε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε σε χαμηλή φωτιά για 5΄λεπτά περίπου.Πρόσθεσε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν
- Σε ένα μπολ βάλε τα φασόλια και λιώσε με το πιρούνι σου και ανάμειξε με το μείγμα τα σοταρισμένα λαχανικά σου. Άφησε το μείγμα να κρυώσει
- Πρόσθεσε το αυγό, την ψίχα τριμμένη, το κόλιαντο, το χυμό lime και αλατοπιπέρωσε. Ζύμωσε τα υλικά και πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
- Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάσε 4 μεγάλα burger. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 20′ λεπτα να σταθούν.
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου ή το barbeque, λαδώνοντας ελαφρά τη σχάρα σου. Ψήσε κάθε burger για 3′-4′ λεπτά από τη μία πλευρά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στρώσε μια φέτα χαλούμι σε κάθε burger και άφησε να λιώσει
- Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα ή αν θέλεις βάλε σε ψωμάκι με λίγο γουακαμόλε, φύλλα ρόκας και τομάτες.
Tip
Φρόντισε να τα παγώσεις καλά στο ψυγείο ή ακόμη και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για όποτε θελήσεις veggie burger!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ