Εντυπωσιακά και γευστικά, είναι ένας γκουρμέ μεζές για ένα καλοκαιρινό cokctail party. Βάλε οποιοδήποτε μυρωδικό σου αρέσει και σέρβιρε τα με δροσερό cocktail.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ζάχαρη
- 250 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις σκελίδες το σκόρδο, σκέπασε με νερό και βράσε για 3 λεπτά. Σούρωσε, ξεφλούδισε και κόψε κάθε σκελίδα σε μικρά κομμάτια
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ελαφρά.
- Αφαίρεσε το λάδι και πρόσθεσε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τι ζάχαρη και μαγείρεψε ώσπου να δέσει το μείγμα
- Σε ένα μπολ λιώσε το τυρί, αλατοπιπέρωσε ελαφρά και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίδι και το σκόρδο.
- Ανακάτεψε καλά και πλάσε το τυρί σε μικρά μπαλάκια
- Βάλε τα μπαχαρικά για την επικάλυψη σε διαφορετικά μπαλάκια και κύλισε μέσα σε αυτά τα τυράκια να καλυφθούν.
- Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
Αν τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, όταν τα σερβίρεις θα είναι πιο στέρεα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ