Εντυπωσιακά και γευστικά, είναι ένας γκουρμέ μεζές για ένα καλοκαιρινό cokctail party. Βάλε οποιοδήποτε μυρωδικό σου αρέσει και σέρβιρε τα με δροσερό cocktail.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ζάχαρη
- 250 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις σκελίδες το σκόρδο, σκέπασε με νερό και βράσε για 3 λεπτά. Σούρωσε, ξεφλούδισε και κόψε κάθε σκελίδα σε μικρά κομμάτια
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ελαφρά.
- Αφαίρεσε το λάδι και πρόσθεσε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τι ζάχαρη και μαγείρεψε ώσπου να δέσει το μείγμα
- Σε ένα μπολ λιώσε το τυρί, αλατοπιπέρωσε ελαφρά και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίδι και το σκόρδο.
- Ανακάτεψε καλά και πλάσε το τυρί σε μικρά μπαλάκια
- Βάλε τα μπαχαρικά για την επικάλυψη σε διαφορετικά μπαλάκια και κύλισε μέσα σε αυτά τα τυράκια να καλυφθούν.
- Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
Αν τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, όταν τα σερβίρεις θα είναι πιο στέρεα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ