Η γλυκοπατάτα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από την κανονική πατάτα. Ειδικά όταν τη συνδυάζεις με καυτερά υλικά, τότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τροφή που καίει full λίπος.
Θερμίδες: 270/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρές μπουκιές
- 1/2φλ. λάδι
- Αλατοπίπερο
- 1/4φλ. ξύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα τέσσερα
- 2κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2φλ. πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2φλ. φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1/4φλ. σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί βάλε μια λαδόκολλα, πρόσθεσε τις πατάτες, ρίξε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπίπερο.
- Ψήσε τις πατάτες για 30 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, την κόκκινη πιπεριά, το κύμινο, το ξύσμα και αλατοπίπερο και χτύπησε όλα τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις πατάτες, το dressing που μόλις έφτιαξες, τα πράσα, τη μέντα, την πιπεριά, τις σταφίδες και αλατοπίπερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ