Πικάντικο, τραγανό, και ο ουρανίσκος φτάνει στο θεό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. του γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/4 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι λιωμένο
- λίγο ξηρό θυμάρι
- 4 μερίδες στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. του γλυκού λιωμένο σκόρδο (για αργότερα)
- 3 κουτ. της σούπας χυμό από lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι, τα δύο είδη πιπεριού, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
- Αφού ανακατέψεις, μαρινάρεις τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις περάσουν τα 16 λεπτά, ρίχνεις τις δύο κουταλιές λιωμένου σκόρδου και το χυμό από lime.
- Τηγανίζεις για περίπου ακόμα 7 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να απορροφήσει τα υγρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ