Λαχταριστά crab cakes με spicy γεύση και αρωματική σάλτσα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το αγιολί λεμονιού:
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. γλυκού σόγια σος
- 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
Για τα κεφτεδάκια:
- 450 gr καβουρόψιχα
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (χωριστά πράσινα και λευκά στελέχη)
- 5 κ. γλυκού tabasco mild
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μισό φλιτζάνι μαγιονέζα με τον χυμό λεμονιού, την σόγια σος και το λιωμένο σκόρδο.
- Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την καβουρόψιχα με το τρίμμα ψωμιού, την μαγιονέζα, τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού, το tabasco και τα αυγά.
- Πλάσε περίπου 24 κεφτεδάκια, παίρνοντας μία κουταλιά από το μείγμα την φορά.
- Τοποθέτησε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια για περίπου τέσσερα λεπτά ανά πλευρά.
- Άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού και συνοδεύοντας με το αγιολί λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ