Διανύουμε επισήμως την εποχή του κήπου, του μπαλκονιού και της ταράτσας! Και σίγουρα όχι η εποχή της κουζίνας. Γιατί ποιος θέλει να κλειστεί σε ένα δωμάτιο, όπου καίει ο φούρνος και τα μάτια της κουζίνας και να μείνει για ώρες ολόκληρες μέχρι να ετοιμάσει ένα γεύμα. Για αυτό και το καλοκαίρι την τιμητική τους έχουν τα barbecue σε εξωτερικούς χώρους ή τα γρήγορα και εύκολα “κρύα” γεύματα που μπορείς να απολαύσεις σε χρόνο dt!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όταν, λοιπόν, σκέφτεσαι καλοκαιρινό barbecue και κρύα γεύματα πού πηγαίνει το μυαλό σου; Σε ποικιλίες κρεατικών, αλλαντικά, τυριά, όσπρια και λαχανικά για tacos και sandwich, σαλάτες και οτιδήποτε άλλο εύκολο στη… χρήση! Και όλα τα παραπάνω ξέρεις με τι ταιριάζουν άψογα; Με το κρεμμύδια τουρσί! Ή πίκλες! Ή όπως θέλεις πες το! Αρκεί να το δοκιμάσεις και θα δεις πόσο σωστή επιλογή είναι για να συνοδεύει τα καλοκαιρινά, δροσερά και δροσιστικά πιάτα σου!
Δες, λοιπόν, παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις για να έχεις πάντα μια πικάντικη “λύση” στο ψυγείο σου!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού αλάτι
3/4 φλ. λευκό ξύδι ή μηλίτη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
5 κόκκους μαύρου πιπεριού
5 κόκκους ροζ πιπεριού
3 μικρά κλωνάρια θυμάρι
1 αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
1 βαζάκι
…και τι πρέπει να κάνεις:
Βάλε τρία φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Ξεφλούδισε το κρεμμύδι και κοψ’ το σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Ξεφλούδισε και το σκόρδο και κοψ’ το στη μέση.
Βάλε στο βαζάκι τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο, την πιπερίτσα, το θυμάρι και το ξύδι και ανακάτεψέ τα μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Βάλε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη και ρίξε πάνω τους το βραστό νερό σιγά- σιγά.
Μόλις σουρώσεις τα κρεμμύδια τοποθέτησέ τα στο βαζάκι, ανακάτεψε ελαφρώς τα υλικά και άφησέ τα για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Μπορείς να τα διατηρήσεις για περίπου τρεις εβδομάδες στο ψυγείο.
Δοκίμασέ τα στα λαχταριστά burgers σου ή στις τορτίγιες σου και είναι σίγουρο ότι θα “απογειώσουν” τα πιάτα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ