Ένα ελαφρύ γλυκό που αξίζει να δοκιμάσεις.
Θερμίδες: 242/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4+1/2κ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα (σκόνη)
- 2κ. σούπας ζάχαρη
- 7κ. σούπας μαργαρίνη κρύα και κομμένη σε κύβους
- 3κ. σούπας λάδι καρύδας
- 3κ. σούπας κρύο νερό
- 500γρ. σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1κ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε καλά τα υλικά.
- Ρίξε μέσα το βούτυρο και χτύπησε καλά.
- Πρόσθεσε το λάδι και άφησε τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
- Πρόσθεσε το παγωμένο νερό χτύπησε καλά τα υλικά.
- Βάλε τη ζύμη σε μια ζελατίνη, κλείσε την καλά και άφησέ την στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Ρίξε τα σύκα σε ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά.
- Σε μια επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε διάμετρο 30εκ.
- Τοποθέτησε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάλε μέσα τη ζύμη, άπλωσε τη γέμιση με τα σύκα και γύρισε λίγο τις άκρες προς το κέντρο.
- Ψήσε την πίτα για 35 λεπτά κι έπειτα κόψε την σε 10 κομμάτια.
- Πασπάλισε με τα φιλέ αμύγδαλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ