Πιτάκια τηγανητά με γέμιση μους κοτόπουλου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τηγάνισέ τα και πρόσφερέ τα ζεστά. Ο Δημήτρης Σακρμούτσος σου δίνει μια διαφορετική συνταγή για τραγανά πιτάκια με διαφορετική γέμιση. Η μους κοτόπουλου στο εσωτερικό τους είναι μοναδική

Συστατικά

  • Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
  • ½ αβγό
  • Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ασπράδι αβγού
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη
  • Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη
  • Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά
  • Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
  • Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε
  • Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα
  • Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164