Τηγάνισέ τα και πρόσφερέ τα ζεστά. Ο Δημήτρης Σακρμούτσος σου δίνει μια διαφορετική συνταγή για τραγανά πιτάκια με διαφορετική γέμιση. Η μους κοτόπουλου στο εσωτερικό τους είναι μοναδική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι
- 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
- 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
- ½ αβγό
- Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
- Μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ασπράδι αβγού
- Θυμάρι
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη
- Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη
- Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά
- Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
- Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε
- Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ