Αλμυρή τούρτα κρέπας με πέστο και ρικότα

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια πολύ ωραία ιδέα για να καλέσεις φίλους και να τους περιποιηθείς ή για ένα βραδινό δείπνο! Σπιτικές κρέπες με την πιο απλή γέμιση! Σαν να τρως λαζάνια!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. εμφιαλωμένο νερό
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα
  • 1/4 φλιτζανιού πέστο βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας ζεστή

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Ανακάτεψε το νερό, το αλεύρι, το αλάτι να ενοποιηθούν και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Ανακατάψε τη ρικότα με την πέστο να αναμιχθούν καλά.
  • Ζέστανε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Άλειψε τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πάρε 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα με το αλεύρι και βάλ’ το στο τηγάνι κουνώντας το κυκλικά να απλωθεί ο χυλός.
  • Ψήσε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω και προσεκτικά γύρισε την κρέπα από την άλλη και ψήσε μέχρι να ψηθεί και η από πάνω πλευρά.
  • Βάλε την κρέπα στο ταψί και άλειψέ την με λίγο από το μίγμα της πέστο.
  • Φτιάξε και τις υπόλοιπες κρέπες και βάλ’τες σε σειρά πάνω από την πρώτη εναλλάσοντας με το μίγμα της πέστο. Φτιάξε δύο τούρτες από 6 κρέπες η καθεμία.
  • Πασπάλισε τις τούρτες σου με την παρμεζάνα και ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει η παρμεζάνα.
  • Άπλωσε λίγη σάλτσα σε δυο πιατέλες και βάλε κάθε τούρτα να κάτσει πάνω στη σάλτσα.
  • Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.

Tip

Εάν θέλεις μια σπιτική πέστο και λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα σου προτείνουμε να κάνεις κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164