Μια πολύ ωραία ιδέα για να καλέσεις φίλους και να τους περιποιηθείς ή για ένα βραδινό δείπνο! Σπιτικές κρέπες με την πιο απλή γέμιση! Σαν να τρως λαζάνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζ. εμφιαλωμένο νερό
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα
- 1/4 φλιτζανιού πέστο βασιλικού
- ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας ζεστή
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Ανακάτεψε το νερό, το αλεύρι, το αλάτι να ενοποιηθούν και άφησέ το στην άκρη για 15 λεπτά.
- Ανακατάψε τη ρικότα με την πέστο να αναμιχθούν καλά.
- Ζέστανε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Άλειψε τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί πάρε 1/4 του φλιτζανιού από το μίγμα με το αλεύρι και βάλ’ το στο τηγάνι κουνώντας το κυκλικά να απλωθεί ο χυλός.
- Ψήσε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από κάτω και προσεκτικά γύρισε την κρέπα από την άλλη και ψήσε μέχρι να ψηθεί και η από πάνω πλευρά.
- Βάλε την κρέπα στο ταψί και άλειψέ την με λίγο από το μίγμα της πέστο.
- Φτιάξε και τις υπόλοιπες κρέπες και βάλ’τες σε σειρά πάνω από την πρώτη εναλλάσοντας με το μίγμα της πέστο. Φτιάξε δύο τούρτες από 6 κρέπες η καθεμία.
- Πασπάλισε τις τούρτες σου με την παρμεζάνα και ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει η παρμεζάνα.
- Άπλωσε λίγη σάλτσα σε δυο πιατέλες και βάλε κάθε τούρτα να κάτσει πάνω στη σάλτσα.
- Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.
Tip
Εάν θέλεις μια σπιτική πέστο και λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα σου προτείνουμε να κάνεις κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ