Οι πίτες υπήρξαν πάντα μια σοφή λύση για να χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές τα υλικά που τους περίσσευαν! Αυτή η σπανακόπιτα όμως είναι πραγματικά διαφορετική! Με ζυμάρι πίτσας (που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου) και κρέας, είναι ιδανική για μετά το Πάσχα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- μια μικρή συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι καλά ξεπαγωμένο ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκο
- 1,5 φλιτζ. τριμμένο πικάντικο τυρί
- 450 γραμμ ψιλοκομμένο αρνί (ή άλλο κρεατικό)
- μισό φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ψέκασε μια ταρτιέρα με μαγειρικό σπρέι.
- Ξετύλιξε το ζυμάρι της πίτσας και άπλωσέ το στην ταρτιέρα να πάει παντού. Εάν περισσεύει πολύ κόψ’ το προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
- Ψήσε το ζυμάρι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά
- Σε μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγείρεψε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη.
- Εάν το σπανάκι σου είναι φρέσκο, ζεμάτισέ το σε μια κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τη ζύμη.
- Βάλε το μισό σπανάκι από πάνω, το μισό πικάντικο τυρί, τη μισή ποσότητα από το κρέας και το μισό μίγμα με το σκόρδο.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία βάλε τη μοτσαρέλα.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το σπανάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ