Μια μηλόπιτα διαφορετική από τις άλλες… Ετοίμασε μια ιδιαίτερη ζύμη που ναι, ναι, έχει μέσα και τυρί cheddar! Γέμισε με γλυκιά ζύμη μήλο και σέρβιρε κάτι που σίγουρα κανείς δεν έχει δοκιμάσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη – 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- 2 στικάκια βούτυρο (100γρ. το καθένα) κομμένο σε κομματάκια
- Παγωμένο νερό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
- Λίγο αλεύρι για το ταψάκι
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Για τη γέμιση: 4 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Κανέλα
- 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα βερύκοκο χλιαρή
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε με 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και ζύμωσε να γίνει σαν ψύχουλα.
- Ράντισε με 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό και χτύπα στο μίξερ ώσπου να στέκεται η ζύμη και να μην κολλάει. Αν είναι πολύ ξερή η ζύμη πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό
- Πρόσθεσε και το τυρί και χτύπησε πάλι σε μίξερ να γίνει ένα
- Πλάσε τη ζύμη σε δύο μπαλάκια και τύλιξε με μεμβράνη. Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Άνοιξε τώρα το ένα ζυμαράκι σε στρογγυλό φύλλο 30 εκατοστών σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψάκι και άφησε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά
- Ανάμειξε μαζί τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμόνι και την κανέλα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Άπλωσε τη γέμιση καλά τη γέμιση στη ζύμη, αφήνοντας μερικά εκατοστά στα πλαϊνά. Τύλιξε τις άκρες πάνω από τη γέμιση και άλειψε το αυγουλάκι. Πασπάλισε με ζάχαρη
- Βάλε την μηλόπιτα στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφού κρυώσει καλά άλειψε την χλιαρή μαρμελάδα πάνω από τα μηλαράκια σου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ