Αφράτη ατομική πιτούλα με μανιτάρια. Μια συνταγή για να κλείσεις σε τραγανό φύλλο τα αγαπημένα σου μανιτάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 140 γραμμ φρέσκα μανιτάρια διάφορα είδη, πλυμμένα και ψιλοκομμένα (όχι παραπάνω από 3 είδη)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- μισό φλιτζ ξινή κρέμα για σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Ρίξε το κρεμμύδι και σωστάρισε να ροδίσει για 5-6 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 4 με 5 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και απομάκρυνε από τη φωτιά.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ξετύλιξε το φύλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το φύλλο σε 4 ίσα μέρη (φαρδιές λωρίδες).
- Στο μισό τμήμα κάθε λωρίδας ρίξε το ένα τέταρτο από τα μανιτάρια αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση από τις άκρες της ζύμης. Άλειψε με λίγο νεράκι τις άκρες της ζύμης και διπλωσέ την για να καλύψεις τη γέμιση. Πάτα με ένα πιρούνι ελαφρά τις άκρες να κλείσουν καλά.
- Φτιάξε έτσι 4 μικρότερες πίτες
- Με μια σπάτουλα μετέφερε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Με μαχαίρι χάραξε την επιφάνειά τους σε 3-4 σημεία.
- Ψήσε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν για 20-25 λεπτά.
- Σέρβιρε με την ξινή κρέμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ