Αυτή η πίτσα είναι και διαφορετική και πανεύκολη γιατί δεν έχει ζύμη αλλά… πίτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο είδος)
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σούπας τυρί ρικότα
- 2 αραβικές πίτες
- λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το πράσο και το σκόρδο. Σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά.
- Δυνάμωσε τη φωτιά και ρίξε τα μανιτάρια, σωτάροντας για άλλα 2 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και βάλε τις πίτες. Άπλωσε 2 κουταλιές τυρί σε κάθε πίτα, ρίξε λίγο ελαιόλαδο για γεύση και μοίρασε από πάνω τα μανιτάρια.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει για 6 με 8 λεπτά.
- Σέρβιρε με λίγο μπούκοβο (εάν θέλεις).
Tip
Αντί για πράσο μπορείς να βάλεις λευκό κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια και μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως φρέσκο βασιλικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ