Εύκολη πίτσα με μανιτάρια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αυτή η πίτσα είναι και διαφορετική και πανεύκολη γιατί δεν έχει ζύμη αλλά… πίτα!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο είδος)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σούπας τυρί ρικότα
  • 2 αραβικές πίτες
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το πράσο και το σκόρδο. Σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και ρίξε τα μανιτάρια, σωτάροντας για άλλα 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και βάλε τις πίτες. Άπλωσε 2 κουταλιές τυρί σε κάθε πίτα, ρίξε λίγο ελαιόλαδο για γεύση και μοίρασε από πάνω τα μανιτάρια.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει για 6 με 8 λεπτά.
  • Σέρβιρε με λίγο μπούκοβο (εάν θέλεις).

Tip

Αντί για πράσο μπορείς να βάλεις λευκό κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια και μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως φρέσκο βασιλικό!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164