Ο Gordon Ramsay είναι διάσημος Βρετανός σεφ που αγαπήθηκε από τον κόσμο τόσο μέσα από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές του, όσο και από τα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριά του και τα βιβλία μαγειρικής του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 50 gr πανσέτα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο σε φέτες
- 200 gr σέλερι σε κύβους
- 200 gr κολοκύθα σε κύβους
- 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
- 50 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 200 ml ζωμός κοτόπουλου
- 100 ml γιαούρτι
- 200 gr σφολιάτα
- αλεύρι για πασπάλισμα
- 1 κρόκος αυγού με 1 κ. γλυκού νερό
- 250 gr κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα καυτό και στεγνό τηγάνι ψήσε την πανσέτα για περίπου τέσσερα λεπτά και άφησέ την σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
- Σκούπισε το τηγάνι, ζέστανε το λάδι και σοτάρισε τα λαχανικά με το θυμάρι και αλατοπίπερο για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και άφησέ το για πέντε λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ξαναρίξε την πανσέτα στο τηγάνι, πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και βράσε για άλλα περίπου 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το γιαούρτι, βράσε για άλλα πέντε λεπτά και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ζύμωσε το φύλλο ώστε να λεπτύνει.
- Κόψε το φύλλο σε τρία κυκλικά κομμάτια, βαλ’ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, κάνε τρύπες σε όλη την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι.
- Με το πινέλο πέρασε τα φύλλα με το μείγμα κρόκου και νερού και ψήσε για 10 λεπτά, έπειτα άνοιξε ελαφρώς το φούρνο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά μέχρι να ζεσταθεί.
- Μοίρασε το μείγμα σε τρία πιάτα και από πάνω σκέπασέ τα με τα ψημένα φύλλα το καθένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ