Είναι γλυκιά και πεντανόστιμη… μοιάζει αρκετά με την μπουγάτσα! Πασπάλισέ τη με κανέλα και ζάχαρη άχνη και απόλαυσέ την!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7-8 φύλλα πίτα
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 κ.σ. σιμιγδάλι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι ζάχατη
- Κανέλα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Κράτησε λίγο γάλα εκτός και λιώσε το σιμιγδάλι
- Κράτησε 1/2 φλιτζάνι γάλα για μετά
- Πρόσθεσέ το στο γάλα αφού έχει κάψει καλά και ανακάτεψε συνεχώς να πήξει και να γίνει κρέμα, προσθέτοντας το αλάτι
- Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε 2 φύλλα καλά βουτυρωμένα
- Τρίψε τη φέτα από πάνω και γύρισε τα φύλλα στα τοιχώματα για να ρίξεις και την κρέμα
- Στρώσε την κρέμα από πάνω και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα
- Χάραξε ελαφρά τα φύλλα και χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα
- Περίχυσε την πίτα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ