Γαλατόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι γλυκιά και πεντανόστιμη… μοιάζει αρκετά με την μπουγάτσα! Πασπάλισέ τη με κανέλα και ζάχαρη άχνη και απόλαυσέ την!

Συστατικά

  • 7-8 φύλλα πίτα
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι ζάχατη
  • Κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Κράτησε λίγο γάλα εκτός και λιώσε το σιμιγδάλι
  • Κράτησε 1/2 φλιτζάνι γάλα για μετά
  • Πρόσθεσέ το στο γάλα αφού έχει κάψει καλά και ανακάτεψε συνεχώς να πήξει και να γίνει κρέμα, προσθέτοντας το αλάτι
  • Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε 2 φύλλα καλά βουτυρωμένα
  • Τρίψε τη φέτα από πάνω και γύρισε τα φύλλα στα τοιχώματα για να ρίξεις και την κρέμα
  • Στρώσε την κρέμα από πάνω και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα
  • Χάραξε ελαφρά τα φύλλα και χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα
  • Περίχυσε την πίτα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164