Γαλατόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι γλυκιά και πεντανόστιμη… μοιάζει αρκετά με την μπουγάτσα! Πασπάλισέ τη με κανέλα και ζάχαρη άχνη και απόλαυσέ την!

Συστατικά

  • 7-8 φύλλα πίτα
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι ζάχατη
  • Κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Κράτησε λίγο γάλα εκτός και λιώσε το σιμιγδάλι
  • Κράτησε 1/2 φλιτζάνι γάλα για μετά
  • Πρόσθεσέ το στο γάλα αφού έχει κάψει καλά και ανακάτεψε συνεχώς να πήξει και να γίνει κρέμα, προσθέτοντας το αλάτι
  • Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε 2 φύλλα καλά βουτυρωμένα
  • Τρίψε τη φέτα από πάνω και γύρισε τα φύλλα στα τοιχώματα για να ρίξεις και την κρέμα
  • Στρώσε την κρέμα από πάνω και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα
  • Χάραξε ελαφρά τα φύλλα και χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα
  • Περίχυσε την πίτα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164