Γιαουρτόπιτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν λέμε γιαουρτόπιτα μην πάει ο νους σου σε πλάστες, φύλλα και παραδοσιακές πίτες. Είναι ένα γλυκό κεκάκι, με σιμιγδάλι και μπόλικο σιρόπι.

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αβγά
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • To ξίσμα από μισό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύλο κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξίσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και το baking powder να γίνουν ένα σώμα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε και πάλι να γίνει μία ζύμη
  • Βάλε στα υλικά σου και το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλά και ανακάτεψε ελαφρά
  • Βουτύρωσε ένα ταψάκι 30 εκατοστών και ρίξε μέσα τη ζύμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου μισή ώρα
  • Εν τω μεταξύ, λίγα λεπτά πριν γίνει η γιαουρτόπιτα, βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι kai άφησε να βράσουν για πολύ λίγα λεπτά και όχι να κοχλάσουν
  • Βγάλε την γιαουρτόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ακόμη ζεστή

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164