Όταν λέμε γιαουρτόπιτα μην πάει ο νους σου σε πλάστες, φύλλα και παραδοσιακές πίτες. Είναι ένα γλυκό κεκάκι, με σιμιγδάλι και μπόλικο σιρόπι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 5 αβγά
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. baking powder
- To ξίσμα από μισό λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 2 φέτες λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1 ξύλο κανέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξίσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και το baking powder να γίνουν ένα σώμα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε και πάλι να γίνει μία ζύμη
- Βάλε στα υλικά σου και το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλά και ανακάτεψε ελαφρά
- Βουτύρωσε ένα ταψάκι 30 εκατοστών και ρίξε μέσα τη ζύμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου μισή ώρα
- Εν τω μεταξύ, λίγα λεπτά πριν γίνει η γιαουρτόπιτα, βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι kai άφησε να βράσουν για πολύ λίγα λεπτά και όχι να κοχλάσουν
- Βγάλε την γιαουρτόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ακόμη ζεστή
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ