Καλαμποκόπιτα με ντοματίνια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμη ψευτόπιτα με ψητά ντοματάκια

Συστατικά

  • 850 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3/4 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. αριάνι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm.
  • Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και άπλωσέ τα σε μία στρώση πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας ολόκληρο το ταψί, με τη φλούδα τους προς τα κάτω.
  • Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το αριάνι και το βούτυρο.
  • Φτιάξε ένα βαθούλωμα στο μείγμα με τα αλεύρια, ρίξε τα υγρά υλικά και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και ρίξε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ντοματίνια.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά, άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά, αφαίρεσέ το με προσοχή από το ταψί και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164