Πεντανόστιμη ψευτόπιτα με ψητά ντοματάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 850 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
- 3/4 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. αριάνι
- 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. καλαμπόκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm.
- Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και άπλωσέ τα σε μία στρώση πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας ολόκληρο το ταψί, με τη φλούδα τους προς τα κάτω.
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το αριάνι και το βούτυρο.
- Φτιάξε ένα βαθούλωμα στο μείγμα με τα αλεύρια, ρίξε τα υγρά υλικά και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και ρίξε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ντοματίνια.
- Ψήσε για περίπου 25 λεπτά, άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά, αφαίρεσέ το με προσοχή από το ταψί και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ