Καλαμποκόπιτα με ντοματίνια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμη ψευτόπιτα με ψητά ντοματάκια

Συστατικά

  • 850 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3/4 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. αριάνι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm.
  • Κόψε τα ντοματίνια στη μέση και άπλωσέ τα σε μία στρώση πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας ολόκληρο το ταψί, με τη φλούδα τους προς τα κάτω.
  • Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το αριάνι και το βούτυρο.
  • Φτιάξε ένα βαθούλωμα στο μείγμα με τα αλεύρια, ρίξε τα υγρά υλικά και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Πρόσθεσε και το καλαμπόκι και ρίξε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα ντοματίνια.
  • Ψήσε για περίπου 25 λεπτά, άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά, αφαίρεσέ το με προσοχή από το ταψί και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164