Η γιαγιά μου την ετοίμαζε και πάντα έλεγε πως το μυστικό της επιτυχίας μιας καλής κιμαδόπιτας είναι το μπόλικο κρεμμύδι. Μοσχαρίσιος κιμάς, όσο το δυνατό πιο άπαχος, ελαιόλαδο και τραγανά φύλλα κρούστας και η πίτα σου είναι έτοιμη. Αν μάλιστα αποφασίσεις να προμηθευτείς έτοιμα τα φύλλα, τότε η προετοιμασία της θα είναι παιχνιδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 250 γρ. κίτρινο τυρί (καλύτερα ανάλατο τύπου γκούντα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο
- Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και να πάρει χρώμα
- Τρίψε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίξέ τη στον κιμά μαζί με αλατοπίπερο. Άσε τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά
- Αφού κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε να πάει παντού και να λιώσει
- Στρώσε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά σου φύλλα, αφού τα λαδώσεις ένα, ένα με το πινέλο
- Στρώσε τον κιμά σου και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσεις και αυτά
- Χάραξε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για περίπου μία ώρα
Tip
Αν δεν σου αρέσει το σκόρδο, απλά αφαίρεσε τις σκελίδες μετά το σοτάρισμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ