Κις λορέν με κρούστα γλυκοπατάτας

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή κις με καραμελωμένα κρεμμύδια και kale σε βάση γλυκοπατάτας

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 500 gr γλυκοπατάτες σε μικρούς κύβους
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι kale, μόνο τα φύλλα
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 120 gr cheddar
  • 1 φλ. γιούρτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τις πατάτες με λίγο αλάτι και σοτάρισε για περίπου 12 λεπτά.
  • Μετάφερε τις πατάτες σε μια φόρμα ψησίματος και μόλις κρυώσουν άλειψε τα τοιχώματα με λάδι και με ένα πιρούνι λιώσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale σιγά-σιγά με λίγο αλάτι και ψήσε για έξι λεπτά.
  • Χτύπησε τα αυγά με το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
  • Βάλε τη φόρμα για τάρτες σε ένα ταψί και περίχυσε τις γλυκοπατάτες με το μισό kale και τα κρεμμύδια και από πάνω με το μείγμα αυγών.
  • Ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και ψήσε για περίπου μία ώρα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164