Το όνομά του θυμίζει γλυκό φιλί! Και όχι άδικα… τρυφερό κολοκύθι, τραγανό μπέικον και τυράκι σε μια βάση για τάρτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 έτοιμο φύλλο για τάρτα
- 10 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια κρεμ φρες
- 2 φλιτζάνια Γάλα πλήρες
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 5 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες η καθεμία
- 1 μέτριο ή 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι τυρί γκρουγιέρ ή γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε τη ζύμη για τάρτα σε μια ταρτιέρα περίπου 4 εκατοστά βαθιά και κόψε ό,τι περισσεύει. Τύλιξέ την με πλαστική μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο περίπου για 20 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Άπλωσε στο πάνω μέρος της τάρτας αντικολλητικό χαρτί και ρίξε φασόλια για να μη φουσκώσει. Ψήστην περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαίρεσε το χαρτί και τα φασόλια και ψήσε άλλα 5 λεπτά. Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
- Χτύπα στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ ένα αυγό με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα 9 μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Σε μέτριο μπολ βάλε την κρεμ φρες και χτύπα τη να γίνει λεία. Πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ενωθούν. Ρίξε το μίγμα στο μίξερ με τα αυγά μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Χτύπα μέχρι να ενοποιηθούν.
- Πέρνα το μίγμα από ψιλό τρυπητό σε ένα άλλο μπολ.
- Βάλε το μπέικον, το κολοκυθάκι και το τυρί στη ζύμη της τάρτας. Ρίξε από πάνω το μίγμα των αυγών μέχρι να γεμίσει η ταρτιέρα (μπορεί να περισσέψει λίγο).
- Ψήσε για 20 λεπτά στους 180 και μείωσε στους 170. Ψήσε μέχρι να πήξει η γέμιση και να ροδίσει από πάνω, περίπου 40-45 λεπτά.
- Βγάλε από το φούρνο την τάρτα και άφησέ την να κυρώσει περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ