Έχεις ακούσει που λένε “έφαγα κόλλημα”; Ε, κάτι τέτοιο με είχε πιάσει με την πατάτα και τον τρόπο που μπορεί να γίνει τραγανή βάση για τάρτα! Λίγο η φαντασία, λίγο καποιες απαραίτητες πληροφορίες από το διαδίκτυο, έτοιμη η potato-quiche που ειλικρινά έχει θα σε τρελάνει! Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις αλμυρή τάρτα με απόλυτη επιτυχία…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βάση από πατάτα: 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- Λίγη ξερή ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 50 γρ. σαλάμι μπίρας (υπολόγισε μια φέτα με πάχος ένα δάκτυλο)
- 1 φλιτζάνι ανάμικτα κίτρινα τυριά
- 2 αυγά
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- Μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε το κρεμμύδι στον τρίφτη και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 10 λεπτά. Πίεσε καλά ανάμεσα στα χέρια σου να φύγει όλη του η υγρασία και ρίξε σε μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι και λίγο αλάτι
- Πάρε τις πατάτες και τρίψτες επίσης στον τρίφτη. Πίεσε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά και ενσωμάτωσέ τες στο μείγμα με το κρεμμύδι και το αλεύρι. Πλάσε καλά τα υλικά σου και πρόσθεσε και λίγη ρίγανη
- Λάδωσε ελαφρά μια φόρμα για τάρτα 20 εκατοστών και στρώσε τη βάση πατάτας με τα χέρια σου φροντίζοντας να καλύψεις και τα τοιχώματα. Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 λεπτά. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, λάδωσε την επιφάνεια της βάσης με ελαιόλαδο και βάλε πάλι τη βάση στο φούρνο για 15 λεπτά
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε το μπέικον να γίνει τραγανό. Αφού πάρει χρώμα, πρόσθεσε και το σαλάμι και συνέχισε το σοτάρισμα.
- Βγάλε τα αλλαντικά σε ένα πιάτο χωρίς να χαμηλώσεις τη φωτιά ρίξε το κρεμμύδι σε φετούλες να γυαλίσει και αμέσως συμπλήρωσε και την πιπεριά. Μπορείς να ρίξεις ένα σφηνάκι νερό στο τηγάνι για να μην κολλήσουν τα υλικά σου. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά σου κατέβασέ τα από τη φωτιά
- Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γάλα, το τυρί και στη συνέχεια το μπέικον με το σαλάμι και τα κρεμμύδια με την πιπεριά. Ανακάτεψε καλά
- Γύρισε το μείγμα στη βάση, άπλωσε σε όλη την επιφάνεια και γύρισε το κις στο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ