Η κις λωραίν είναι μια διάσημη τάρτα. Αυτή η εκδοχή της δεν απαιτεί να φτιάξεις ζύμη, έχει ελάχιστο τυρί (που μπορείς να αφαιρέσεις αν θέλεις να είναι vegeterian) και είναι ιδανική ακόμη και για πρωινό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο για το πυρέξ
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζ. αλεύρι από ρεβύθια ή καλαμποκάλευρο
- μισή κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
- 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
- 2,5 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι baby
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθέρμανέ τον στους 220 βαθμούς.
- Λάδωσε μια μέτρια ταρτιέρα.
- Βάλε τη γλυκοπατάτα και το λάδι σε μέτριο μπολ, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
- Άπλωσέ την πάνω σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα σε μία στρώση.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά να μαλακώσει.
- Άφησέ την στην άκρη να κρυώσει και χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανάμιξε το αλεύρι με το μισό κουταλάκι αλάτι σε μέτριο μπολ και ρίξε 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε.
- Βάλε το υπόλοιπο 1,5 φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Ρίξε μέσα το μίγμα από το αλεύρι και ανακάτεψε.
- Βάλε πίσω στη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας διαρκώς να πήξει περίπου 6-8 λεπτά.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη γλυκοπατάτα, τη φέτα, το σπανάκι, το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
- Άπλωσε το μίγμα στην ταρτιέρα και ψήσε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ