Το κολοκύθι είναι από τα λίγα υλικά που μπορεί να κάνει τόσες πολλές συνταγές. Η πιο παραδοσιακή βέβαια είναι η κολοκυθόπιτα!!! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με ζύμη κουρού…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ: Βάλε το αλεύρι με το λάδι, το ξίδι και το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά να τραβήξουν όλα τα υγρά και να κάνουν γρομπαλάκια
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Καθάρισε την κολοκύθα και τρίψε στο χροντρό τρίφτη
- Ρίξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα
- Μοίρασε τη ζύμη σε 4 μέρη και άνοιξε 4 φύλλα
- Στρώσε τα φύλλα 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχουν από τις άκρες
- Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την καλά
- Σκέπασε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις και δίπλωσε τις άκρες
- Χάραξε τα φύλλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ