Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Το κολοκύθι είναι από τα λίγα υλικά που μπορεί να κάνει τόσες πολλές συνταγές. Η πιο παραδοσιακή βέβαια είναι η κολοκυθόπιτα!!! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με ζύμη κουρού…

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ:  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •  2 ξερά μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ: Βάλε το αλεύρι με το λάδι, το ξίδι και το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά να τραβήξουν όλα τα υγρά και να κάνουν γρομπαλάκια
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Καθάρισε την κολοκύθα και τρίψε στο χροντρό τρίφτη
  • Ρίξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα
  • Μοίρασε τη ζύμη σε 4 μέρη και άνοιξε 4 φύλλα
  • Στρώσε τα φύλλα 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχουν από τις άκρες
  • Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την καλά
  • Σκέπασε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις και δίπλωσε τις άκρες
  • Χάραξε τα φύλλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164