Έχει ελάχιστη ζάχαρη, αλλά υπέροχη γεύση. Μήπως να γίνει το δικό σου γλυκό, όταν θέλεις να αποφύγεις τις υπερβολές;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 10 φύλλα για πίτα
- Μια μέτρια κολοκύθα
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι φρυγανια
- Σταφίδες
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε την κολοκύθα, κόψε σε κομμάτια και τρίψε στον τρίφτη
- Βάλε το κολοκύθι σε ένα σουρωτήρι και στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά της. Άφησε στο σουρωτήρι για 2-3 ώρες να σταγγίξει
- Βάλε την κολοκύθα σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακάτεψε καλά
- Άλειψε ένα φύλλο με λάδι και στρώσε στο ταψί. Κάνε το ίδιο με 3 φύλλα ακόμη
- Στρώσε από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα
- Χάραξε τα φύλλα και περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι
- Ψήσε στους 200oC για περίπου μία ώρα να πάρει η πίτα σου ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ