Κοτόπιτα. Γεύση που γεμίζει το στόμα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσεις το στήθος κοτόπουλου. Κρέμα γάλακτος και τριμμένη γραβιέρα θα δώσουν έντονη και πικάντικη γεύση στην πίτα σου. Αν δεν θέλεις να ετοιμάσεις το φύλλο μόνη σου, δοκίμασε με ένα έτοιμο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο!

Συστατικά

  • Για το φύλλο: Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. ξίδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • Για την γέμιση: 3 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη γέμιση: Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα με ανάλατο νερό να βράσουν. Φρόντισε να ξαφρίσεις το νερό όσο βράζει
  • Αφού βράσει το κοτόπουλο, το αφήνεις να στραγγίξει και να κρυώσει καλά και το κάνεις κομματάκια
  • Την ίδια ώρα σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε τα κρεμμυδάκια ελαφρά
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Συμπλήρωσε τον άνηθο και το κρασί και άφησε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να αποβάλει το αλκοόλ για 15 λεπτά περίπου
  • Χτύπα σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι και πρόσθεσε το μείγμα στο κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς να μην ψηθεί το αυγό
  • Πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά
  • Για το φύλλο τσέκαρε εδώ πως θα φτιάξεις τη ζύμη, αλλά και μυστικά για να ανοίξει εύκολα και ωραία
  • Άλειψε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο και στρώσε ένα φύλλο κάτω πιέζοντας ελαφρά στις εσωτερικές γωνίες του ταψιού
  • Ράντισε με λίγο νισεστέ και στρώσε ένα ακόμη φύλλο
  • Άπλωσε τη γέμιση από επάνω και σκέπασε με άλλα δύο φύλλα
  • Με ένα πινέλο ελαφρώς λαδωμένο πίεσε τα πάνω φύλλα να αγκαλιάσουν την πίτα σου γύρω γύρω στο ταψί
  • Άλειψε καλά την πίτα από πάνω με λάδι και ψήσε στους 180οC προθερμασμένο φούρνου για 50 λεπτά περίπου

Tip

Ξέρεις ποιο είναι το μαγικό συστατικό ενός τραγανού και πετυχημένου φύλλου για πίτα; Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα όλα...

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164