Έμεινε κοτόπουλο; Μην το πετάξεις… φτιάξε πίτα! Η Μάρθα Συριανάκη μας εμπνέει να “ανακλυκλωσουμε” όλα τα φαγητά που έμειναν σε υπέροχες συνταγές. Μέσα από το βιβλίο της “Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα” σου δίνει οδηγίες για υπέροχη, τραγανή κοτόπιτα!
Θερμίδες 283
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 1.2 φλιτζάνι καθαρό κρέας κοτόπουλου
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 3 κ.σ. μαργαρίνη & 5 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1 κλωναράκι σέλινο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσι ψιλοκομμένο
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φύλλο δάφνης
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 2 γαρύφαλλα
- Μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 καρότο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το σέλινο με 1 φλιτζάνι νέρο, το ολόκληρο κρεμμύδι, τα γαρύφαλλα, το καρότο, τη δάφνη και τους κόκκους πιπέρι για 5 λεπτά. Σούρωσε το μείγμα και κράτησε τον ζωμό
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι που έκοψες ροδελίτσες και το πράσο να μαραθούν
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο,το ζωμό και αλατοπιπέρωσε. Άφησε το μείγμα να βράσει 5 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά
- Αφού κρυώσει καλά, πρόσθεσε και τα αυγά με τη φέτα και ανακάτεψε καλά
- Ξεκίνα τώρα να στρώνεις τα φύλλα σε στρογγυλό ταψάκι. Στρώσε τα μισα στο λαδωμένο ταψί, αφού τα περάσεις ένα-ένα με το μείγμα ελαιόλαδου και μαργαρίνης
- Πρόσθεσε στο εσωτερικό τη γέμιση, άπλωσέ την προσεκτικά και από πάνω στρώσε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσεις επίσης ένα-ένα
- Γύρισε τα φύλλα στο πλάι να κλείσεις την πίτα στα πλαϊνά, χάραξε την επιφάνεια και κατάβρεξε με λίγο νεράκι
- Ψήσε στους 180o για 40-45 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ