Η ντομάτα και το κρεμμύδι, αγκαλιάζονται με τη φέτα σε μια υπέροχη πίτα. Κρεμμυδόπιτα λοιπόν για… γεύμα με λίγα υλικά αλλά πολύ γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά ξίδι (προαιρετικά αν θες να γίνει τραγανό)
- Χλιαρό νερό (Όσο πάρει για να μην κολλάει η ζύμα στα χέρια)
- Λίγο νισεστέ
- ΓΕΜΙΣΗ: 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. πικάντικη φέτα τριμμένη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ρίγανη, Κύμινο σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά της ζύμης. Γενικά πρόσεξε να ρίξεις όσο αλεύρι χρειστεί για να έχεις μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια
- Μοίρασε σε 2 μπάλες, και σκέπασε για μερικές ώρες να ξεκουραστεί το ζυμάρι
- Άνοιξε δύο λεπτά φύλλα, χρησιμοποιώντας νισεστέ για να μην κολλάει και να ανοίγει καλά το ζυμάρι
- Καθάρισε τα κρεμμύδια και ψιλόκοψε με το μαχαίρι. Βάλε στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σόταρε σε λίγο ελαιόλαδο
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την φέτα και το κύμινο
- Στρώσε το ένα φύλο στο ταψί και άπλωσε από πάνω τη γέμιση. Σκέπασε με το δεύτερο φύλλο και γύρισε τις άκρες να διπλώσουν καλά
- Άλειψε με ελαιόλαδο και ράντισε με λίγο χλιαρό νερό πριν βάλεις το ταψί στο φούρβο
- Ψήσε στους 200oC να ροδίσει καλά το φύλλο για περίπου 30′ λεπτά
Tip
Μάθε πως θα ανοίξεις το πιο φίνο φύλλο για πίτα. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ