Αυτή η τούρτα από κρέπες έχει μέσα σχεδόν ό,τι έχει και ένα κλαμπ σάντουιτς αλλά φτιαγμένο από κρέπες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τις κρέπες
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- βούτυρο για το τηγάνι
- Για τη γέμιση
- 200 γραμμ. καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
- 2 μεγάλα φύλλα μαρούλι
- 1 μέτρια τομάτα
- μισό φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
- 2 βραστά αυγά σφιχτά σε θερμοκρασία δωματίου
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- μαγιονέζα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις κρέπες: Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξε τα αυγά και χτύπα με σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ρίξε την κρέμα και ανακάτεψε. Άσε το μείγμα μία ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.
- Ζέστανε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάλε μια ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και ρίξε 1/4 φλιτζ. από το χυλό της κρέπας. Κούνα το τηγάνι να απλωθεί παντού και ψήσε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Γύρισε ανάποδα την κρέπα και ψήσε την και από την άλλη πλευρά. Επανάλαβε τη διαδικασία για όλο το χυλό.
- Για την τούρτα: Πλύνε και στράγγισε καλά το μαρούλι, κόψε σε λεπτές φέτες τη ντομάτα και το αυγό.
- Σε μια πιατέλα βάλε μία κρέπα και άλειψέ την με λίγη μαγιονέζα. Από πάνω βάλε μια φέτα ζαμπόν, μία κρέπα με λίγη μανιονέζα, ένα φύλλο μαρούλι, μια κρέπα με λίγη μαγιονέζα, τη ντομάτα, μια κρέπα με λίγη μαγιονέζα, το τσένταρ, άλλη μια κρέπα με μαγιονέζα, τις ελιές, άλλη μία κρέπα χωρίς μαγιονέζα, 1,5 αυγό ψιλοκκομένο και μια τελευταία κρέπα. Άλειψε αυτήν την κρέπα με μαγιονέζα και βάλε το υπόλοιπο μισό αυγό ψιλοκομμένο και το κρεμμυδάκι.
Tip
Ο πύργος αυτός σερβίρεται όπως η τούρτα! Κόβεις τρίγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις με μπόλικη πράσινη σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ