Είναι πίτα, αλλά δεν είναι τόσο… δύσκολη όσο νομίζεις. Είναι νόστιμη και απολαυστική, αλλά θα την ετοιμάσεις στο πι και φι. Βάλε τα μακαρόνια σου στο φούρνο και ετοίμασε την πιο λαχταριστή μακαρονόπιτα με πολλά τυριά και ζαμπόν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (όσο πιο χοντρά τόσο καλύτερα)
- 200 γρ. ζαμπόν
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 αυγά
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βράσε τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Φρόντισε να παραμείνουν al dente
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα τυριά μαζί
- Βουτύρωσε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και άπλωσε σε αυτό το 1/3 των βρασμένων μακαρονιών σου
- Πασπάλισε με το 1/3 από τα τυριά και την αντίστοιχη ποσότητα ζαμπόν. Επανάλαβε την διαδικασία δημιουργώντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σου
- Χτύπησε σε ένα μπολ το γιαούρτι με σίρμα και πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά. Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το μείγμα αυτό τα μακαρόνια σου
- Ψήσε τη μακαρονόπιτα στους 200oC για 20 περίπου λεπτά να λιώσουν τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα
- Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε
Tip
Πειραματίσου με τα τυριά και τα υλικά. Το πεδίο είναι ελεύθερο...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ